Hypotyreos hos barn – Vad kan man göra?

Visste du att även barn kan få hypotyreos? Det är faktiskt inte bara äldre som får hypotyreos. Barn med hypotyreos är inte något som är vanligt men det förekommer, oftast på grund av en medfödd brist på hormon i sköldkörteln (tyreoideahormoner), vilket påverkar barnens längdtillväxt och deras generella välmående då även de känner samma symptom för hypotyreos som vi äldre.

Som tidigare nämnt är det inte vanligt, utan det är 1 per 3000 barn som drabbas av hypotyreos. Ifall ditt barn har Downs syndrom så är det större chans att de även har hypotyreos då det är relativt vanligt för barn med Downs syndrom. När barn föds med Downs syndrom tittar man på deras TSH-värden för att se till att allt ser rätt ut, då barn ofta inte visar speciellt många symptom, antagligen för att de föds med det och inte vet någon annan verklighet, eller för att de inte får några större symptom helt enkelt.

Så vad kan man göra ifall ens barn får hypotyreos?

Jag rekommenderar ju starkt att hjälpa kroppen med hjälp av kost. Detta eftersom det är ett sätt att få naturligt sköldkörtelhormon genom att äta en bra och varierad kost. Programmet jag rekommenderar är ju The Hypothyroidism Revolution och är på engelska vilket inte komma hjälpa barnet, men du, som barnets förälder kan titta på/läsa kursen för att få tips och råd på hur du kan hjälpa ditt barn med hypotyreos.

Det är många som inte vet vad man faktiskt är menad till att göra ifall sitt barn har hypotyreos, och de känner att de inte riktigt fått klarhet i det av läkare. Detta är otroligt synd då ens barn inte riktigt kan göra något, och ifall barnet är riktigt liten så kanske den inte har förmågan att förmedla vilka symptom man känner, och det kan vara svårt att se symptomen utifrån och endast tänka att det handlar om utmattning eller att ditt barn har influensan.

Vi anser att det alltid är värt ett försök att söka vård hos läkare men att du och ditt barn inte kommer bli garanterad hjälp. Därför kan det då vara bra att köpa naturliga sköldkörtelhormon i form av en ändrad kost, och då rekommenderar jag starkt The Hypothyroidism Revolution som är skriven av Tom Brimeyer som länge led av hypotyreos och tillslut fick nog, han gjorde massvis med research och kom fram till en kost som hjälpte honom att bli av med hypotyreosen. Jag tycker läkemedel så som Levaxin är läskiga på grund av deras kända biverkningar, och därför skulle jag aldrig ge mina barn det.

Om det går att lösa på ett naturligt sätt vill jag i alla fall ha provat det innan jag stoppar i mitt barn medicin som jag inte riktigt litar på. I mitt fall, då inga av mina barn har haft hypotyreos, så ville jag själv inte äta Levaxin efter att ha hört vad folk har sagt om deras upplevelser av Levaxin. Därför valde jag att köpa The Hypothyroid Revolution och det har hjälpt mig.

Jag hoppas du fått lite större förståelse om vad barn med hypotyreos går igenom och på vilka sätt du kan hjälpa ditt barn. Jag vill sprida budskapet om hypotyreos hos barn då jag inte tror många vet vad det är och att barn faktiskt kan drabbas av det, så var vänlig dela denna med dina vänner genom att klicka på någon av knapparna nedanför!

Lämna en kommentar